Essentiële oliën kun je heel goed bij kinderen inzetten. Voor kinderen verdun je de olie goed en gebruik je een aantal oliën nog niet. Vanaf de geboorte kun je 4 soorten essentiële olie goed inzetten. Het gaat om:

 • Lavender
 • Lemon
 • Seedling Calm
 • Gentle Baby

Deze oliën zijn zo zacht en daardoor geschikt voor de allerkleinsten.

Druppel bijvoorbeeld 1 druppel Lavender op het knuffeltje van je kleintje om goed op weg te gaan naar droomland. Of verdun het met een draagolie en masseer het buikje en de voetjes van je kleintje. Heerlijk na een warm bad.

Lemon is erg geschikt bij snotterende neusjes.

Seedlings Calm en Gentle Baby zijn heerlijke blends om bij het slapen gaan in een diffuser te gebruiken. De diffuser Feather the Owl is een mooie toevoeging aan de baby- of kinderkamer. Het is een diffuser en nachtlampje in één.

Vervolgens kan je de oliecollectie uitbreiden met:

 • Copaiba
 • Frankincense
 • Orange
 • Stress Away

Vanaf 2 jaar zijn er een aantal oliën die je al wel kunt gebruiken in de diffuser. Rollen op de huid mag nog niet (of je moet het zeer goed verdunnen):

 • Thieves
 • DiGize
 • Peppermint
 • Purification

De KidScents lijn, speciaal ontwikkeld voor kinderen. Zowel te gebruiken in de diffuser als op de huid. Vanaf 2 jaar puur te gebruiken. Anders verdunnen volgens het verdunningstabel (onderaan deze pagina).

TummyGize, voor de kleine buikjes. Rol deze elke ochtend rond de navel van de kinderen voor het ondersteunen van de buik. Ook ideaal bij pijn in de buik rondom spanning of bij wagenziekte.

KidCare, voor kleine ongemakken. De KidCare werd eerder de ‘Owie’ genoemd omdat je deze olie erbij pakt als je kindje zich heeft gestoten of is gevallen.

GeneYus, voor focus en concentratie tijdens schoolopdrachten, toetsen en huiswerk.

DreamEase, voor het slapen gaan rollen onder de voetjes en op de borstkas en op naar dromenland.

Refresh, rollen over de borstkas en het neusje. Ideaal als er een hoop gesniffel is in huis

Bij alle oliën geldt het advies om rustig op te bouwen en altijd jouw gevoel te volgen.


Feather the Owl

Haal deze leuke kinder diffuser: Feather the Owl in huis.

Het is een luchtbevochtiger, diffuser, nachtlampje en white noise in één!

Feather heeft 10 verschillende lichtopties en 5 muziekjes.

Er zijn 3 standen: in de hoge modus loopt hij ongeveer 5-6 uur, laag ongeveer 8 uur en interval ongeveer 10 uur.

Zo kan jouw kleintje de hele nacht genieten van de fijne oliën.

€ 72,59 (exclusief verzend kosten)

Persoonlijk begeleiden

Je ontvangt een receptenkaart met uitleg over het gebruik van oliën. Bij mij kan je terecht met al jouw vragen en ik help je op weg met het inzetten van de oliën voor jouw kleintje.

Community

Je kunt terecht in de community van Blooming Blends. Hier vind je veel inspiratie en er is plek voor al jouw vragen.

Ga jij voor Feather the Owl of een startpakket?

Je kan bij mij terecht!
Neem contact op via het contactformulier.


Verdunningstabel

Gebruik je de oliën in een roller om op de huid aan te brengen, dan houd je rekening met een verdunningstabel. Deze ziet er als volgt uit:

Let op: Ook als zijn de oliën van Young Living veilig om te gebruiken, mijn advies is altijd om voor dat je start met het gebruiken van de oliën je eerst een eventueel behandelend arts raadpleegt. De oliën bieden ondersteuning, maar zijn geen vervanging van bijv. medicatie. Ik baseer mijn informatie op de ervaring die ik zelf heb opgedaan en de ervaring vanuit de communicatie van Blooming Blends. Bij alle oliën geldt het advies om rustig op te bouwen en altijd jouw gevoel te volgen.