Essentiële oliën zijn aromatische of geurende oliën, gewonnen uit planten. Dit gebeurt door een verfijnd proces. De essentiële oliën zijn de levenskracht van de planten. Elke olie heeft zijn unieke aroma, de eigen levenskracht en daardoor een eigen toepassing.

Essentiële oliën zijn sterk geconcentreerd en hebben daardoor een zeer krachtige werking op het lichaam, zowel fysiek als mentaal. Ze kunnen een positief effect hebben op het menselijk lichaam.


Hoe gebruik je essentiële oliën?

Aromatisch

Elke olie heeft een eigen kenmerkende geur. Geuren hebben invloed op ons lichaam en onze emoties. Waar sommige essentiële oliën een stimulerend en verkwikkend effect op je hebben, werken anderen juist rustgevend en kalmerend. Het aromatisch verspreiden van de oliën heeft emotionele voordelen en het kan ook de lucht zuiveren in huis. Kies jouw favoriete oliën uit en voeg deze samen, als blend, toe aan de diffuser. Geniet van een heerlijke geur en ervaar de positieve werking voor jouw emoties.

De laag-warmte diffuser van Young Living is van hoge kwaliteit en daardoor zorgt het dat de chemische structuur van de essentiële olie niet kapot gaat. De olie dringt door tot het limbisch systeem in de hersenen, dit is het gebied dat de emoties en het gevoel van welzijn beheert.

Via de huid

Essentiële oliën kun je ook op de huid aanbrengen. Hiermee ondersteun je jouw lichaam fysiek en mentaal. Je kunt het beste de essentiële oliën verdunnen met een plantaardige olie. Verdunnen betekent niet dat de werking minder krachtig is. Juist door de olie te verdunnen, wordt deze beter door de huid opgenomen en is je huid beschermt tegen uitdrogen. Een handige manier van op de huid aanbrengen is, het gebruik van een roller. Je voegt de druppels essentiële oliën toe, vult het aan met een draagolie, plaatst een rollerballetje erop en je rolt de olie op de plek waar je last van hebt of bijv. jouw polsen of achter de oren.

Inname

In Europa bestaat er van Young Living een speciale PLUS lijn, welke je kunt toevoegen aan water, voeding of kunt innemen in een capsule.


Het effect van essentiële oliën

Wist je dat?


Waarom de essentiële oliën van Young Living?

Ruim 2 decennia geleden ontdekte Gary Young , de oprichter van Young Living, de kracht van essentiële oliën. Hij maakte van zijn passie zijn werk en werd de grondlegger van de moderne beweging in essentiële oliën. Door Young Living heeft hij zijn kennis gedeeld met miljoenen anderen. De kennis van Gary over de kracht van de oliën heeft geleid tot een groot assortiment aan oliën en blends. Young Living is het enige bedrijf dat de kwaliteit en zuiverheid van essentiële oliën kan garanderen, doordat zij als enige olie-leverancier eigen boerderijen heeft. De gewassen zijn niet genetisch gemanipuleerd en het bedrijf hanteert een Seed to Seal proces. Daardoor zijn de producten puur en van de hoogste kwaliteit.